Bereken in 2 minuten hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen
Hoeveel kan ik lenen? Een veelgestelde vraag wanneer u een lening nodig heeft om een (grotere) aankoop te kunnen doen. Uw maximale leenbedrag hangt af van meerdere factoren. Wij helpen u graag uw lening te berekenen.
Zo weet u zeker dat u verantwoord leent. Bij ons vergelijkt u eenvoudig zelf de goedkoopste leningen en bepaalt u welke lening het beste bij u past. U kunt bij ons geld lenen vanaf 5000 euro tot aan een bedrag van 150.000 euro.
Onderstaande berekening is een indicatie van hoeveel u kunt lenen. Wilt u precies weten wat uw maximale leenbedrag is? Vraag een vrijblijvende offerte aan en u ontvangt binnen 2 uur een aanbod voor uw persoonlijke situatie.
Wilt u een lening bij ons afsluiten? U moet hiervoor woonachtig zijn in Nederland.
Om uw maximale leenbedrag te kunnen berekenen, houdt de bank/kredietverstrekker rekening met uw uitgaven. Het is belangrijk dat u genoeg financiële ruimte heeft om de lening af te kunnen betalen. Omdat een koop- of huurhuis andere kosten met zich meebrengen, vragen we altijd naar uw woonsituatie. Ook telt mee hoeveel u betaalt aan hypotheeklasten of huur.
Uw koophuis geldt niet als onderpand voor uw consumptieve lening. Een koophuis geeft de bank wél meer zekerheid over uw woon-, werk- en leefsituatie. Met name als u leent voor woningverbetering. Dit resulteert vaak in betere voorwaarden, een iets hoger leenbedrag en vaak een wat lagere rente. Bovendien is de rente bij woningverbetering meestal fiscaal aftrekbaar.
Ook uw gezinssituatie is van invloed op uw maandlasten. Bij de beoordeling van uw kredietaanvraag gaat de bank ervan uit dat de maandlasten van een gezin hoger zijn dan van iemand die alleen woont. Dit betekent dat een alleenstaande - als verder alle factoren gelijk zijn - meer kan lenen dan een gezin.
U hoeft uw exacte maandlasten niet in te vullen. Bij het berekenen van uw lening maakt de bank/kredietverstrekker gebruik van wettelijke normen, op basis van standaardberekeningen van het NIBUD.
Mensen met een vast dienstverband, een tijdelijk dienstverband (waaronder uitzendcontract fase B of C) en zelfstandig ondernemers kunnen geld lenen. In sommige gevallen kunt u ook geld lenen met een (langdurige) uitkering of met een pensioen. Uw inkomen is voor de bank een belangrijke factor om een verantwoord leenbedrag en het rentepercentage te bepalen. Zonder een vast en bestendig inkomen kunt u geen geld lenen. Niet alleen de stabiliteit en de hoogte van uw inkomen zijn van invloed, maar ook uw (vaste) lasten en uitgaven.
Hoe stabieler en hoger het inkomen ten opzichte van de lasten, hoe meer u kunt lenen en hoe lager de rente wordt. De verschillende situaties hebben wij verder uitgewerkt;
Geld lenen met een vast of tijdelijk dienstverband
Een vast contract geeft de bank meer zekerheid. De kans dat u de lening probleemloos kunt terugbetalen, is namelijk groter. Daarom kunt u met een vast contract vaak méér en goedkoper lenen dan met een tijdelijk contract.
Geld lenen met een tijdelijk contract is wel mogelijk. Vaak wordt een deel van uw inkomen meegenomen bij de beoordeling van uw kredietaanvraag, dus geen 100%. Hierdoor kan het maximale leenbedrag wat lager uitvallen dan bij een vast contract.
Geld lenen als ondernemer
Wij verstrekken ook leningen aan ondernemers. Als u langer dan 3 jaar onderneemt binnen hetzelfde bedrijf, kunt u een lening afsluiten. Het is belangrijk dat uw bedrijf winstgevend is, een positief eigen vermogen heeft en dat u een positieve BKR- registratie heeft.
Op basis van de jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar bepaalt de kredietverstrekker hoeveel en tegen welke rente u kunt lenen.
Geld lenen met een uitkering
Een uitkering is vaak een minder stabiele vorm van inkomen. Geld lenen met een uitkering is mogelijk, maar niet vanzelfsprekend. Of en hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van het type uitkering en de duur.
Geld lenen met een pensioen
Een pensioen is een stabiel inkomen. Daarom is een lening meestal gewoon mogelijk. Aanvullende pensioeninkomsten zoals een lijfrente worden vaak meegenomen bij de berekening van het maximale leenbedrag. De bank/kredietverstrekker houdt wel rekening met uw leeftijd; zij hanteren een maximale leeftijd voor het verstrekken van krediet. De maximale leeftijd voor het afsluiten van een persoonlijke lening is 78 jaar.
Voor 60-plussers hebben wij een speciale persoonlijke lening 60-plus.
Naast de vaste lasten van een huurwoning, hypotheek en voorzieningen, worden ook de kosten voor kinderopvang, alimentatie, een leaseauto, belasting-of studieschuld meegerekend.
Omdat u geld wilt lenen is het ook verstandig te kijken naar de extra vaste lasten die een lening met zich meebrengt. Geld lenen kost immers altijd geld. U betaalt namelijk niet alleen het geleende bedrag terug, maar u moet hierover ook rente betalen. Hierbij geldt wel hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente.
Als u een lening aanvraagt, doen onze partnerbanken altijd een BKR-toetsing. Zij kijken hoeveel leningen openstaan en of u een positieve of negatieve BKR- registratie heeft. Wat wordt wel en niet geregistreerd bij het BKR?
Als u nog veel lopende leningen heeft, zorgt dit vaak voor een lager leenbedrag en hogere rente bij een nieuwe lening.
Het is overigens verstandig en goedkoper om al uw reeds bestaande leningen en kredieten samen te voegen tot één overzichtelijke voordelige lening. Zo wordt de kans op betalingsproblemen kleiner, heeft u direct meer overzicht en leent u goedkoper.
Iedereen die in Nederland een lening afsluit van minimaal 250 euro, krijgt een BKR- registratie. Als u op tijd betaalt, is er niets aan de hand en houdt u een positieve BKR-registratie.
Heeft u betalingsproblemen gehad? U krijgt een negatieve BKR- registratie vanaf 3 maanden betalingsachterstand. Met een negatieve BKR registratie is het niet mogelijk om een lening af te sluiten.
Wilt u weten hoe u bij het BKR staat geregistreerd?
Sluit u een lening af, dan is het een prettig idee dat u deze zonder problemen kunt terugbetalen. Wij geven u 6 tips om verstandig te lenen;
U kunt bij uw lening een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit is niet verplicht, maar vaak wel verstandig. Met zo’n verzekering voorkomt u namelijk dat - in geval van uw overlijden - uw nabestaanden met schulden achterblijven. De overlijdensrisicoverzekering lost in zo’n geval de lening af. U bepaalt zelf of u dit risico verzekert. Zo’n verzekering heeft geen invloed op de hoogte van uw lening of rente. Een overlijdensrisicoverzekering kost maar een paar euro per maand en staat los van de kosten voor uw lening.
Vertrouwd door velen
9,5