Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 september 2016

Stichting Geldbelangen inzake wurgkrediet nu zelf teruggefloten

De ontwikkelingen rondom Interbank en Stichting Geldbelangen inzake wurgkredieten zijn een nieuw hoofdstuk ingegaan. Stichting Geldbelangen had Interbank met haar woekerrentes teruggefloten en dankzij de stichting zijn veel gedupeerden geholpen. Nu is Stichting Geldbelangen zelf teruggefloten. Zij mag niet langer Interbank klanten helpen bij het laten omzetten van hun wurgkrediet naar een persoonlijke lening.

Stichting Geldbelangen versus toezichthouder AFM

Toezichthouder AFM is van mening dat Stichting Geldbelangen, met boegbeeld Rob Goedhart, bemiddelt in kredieten en daarvoor is een vergunning nodig op grond van de Wet op het financieel toezicht. Goedhart heeft deze vergunning niet. Maar dit is niet de enige reden waarom hij moet stoppen met zijn werkzaamheden als kredietbemiddelaar. Goedhart heeft een vergoeding van €25 ontvangen per inschrijving van Interbank klanten bij zijn stichting. Vervolgens bracht hij bij een succesvolle bemiddeling (in overzetting van de lening) €225 in rekening. Dit is in strijd met de gedragsregels voor vergunninghouders.

Goedhart moet nu openheid van zaken geven bij de AFM. Vervolgens zal de AFM bekijken of en welke sancties volgen. Het dossier AFM-Goedhart wordt voorlopig nog niet gesloten. Goedhart heeft laten weten zijn werkwijze aan te passen en dat hij zal voldoen aan het verzoek van de AFM.

Standpunt AFM: einde aan rentekredieten

Het standpunt van de AFM in deze zaak sluit aan bij het verzoek wat zij aan kredietverstrekkers en –bemiddelaars heeft gedaan om een einde te maken aan de rentekredieten. Rentekredieten zijn doorlopende leningen waarop niet of nauwelijks wordt afgelost met hoge rentes. Deze kredieten zijn niet verboden maar de AFM vindt ze niet wenselijk. De kans is heel groot dat mensen in een uitzichtloze situatie komen met zo’n krediet. Het zogenaamde wurgkrediet.

Oplossing voor klanten met wurgkrediet

Stichting Geldbelangen heeft zich samen met televisieprogramma Kassa hard gemaakt voor het vinden van een oplossing voor Interbank klanten in een uitzichtloze situatie wat betreft hun lening. Dit heeft geresulteerd in het omzetten van de wurgkredieten (doorlopende kredieten met rentes van 10% en hoger) naar persoonlijke leningen met vaste lage rentes van ruim onder de 10%. Op deze manier kunnen ook deze Interbank klanten uiteindelijk hun lening aflossen en zijn ze over gemiddeld 8-10 jaar van hun lening af.

Bent u klant van Interbank en zit u nog vast aan een wurgkrediet? U kunt Interbank zelf benaderen om uw wurgkrediet om te laten zetten naar een persoonlijke lening met een lagere rente.  Zodat ook u uw lening kunt gaan aflossen in plaats van alleen maar rente blijft betalen en niets aflost op de alsmaar oplopende schuld. Interbank heeft een speciaal serviceteam samengesteld die u kunt bereiken via serviceteam@interbank.nl.

Geen wurgkredieten afgesloten via DNKM

Via De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn geen wurgkredieten afgesloten; de wurgkredieten zijn uit de periode voor de komst van DNKM. Wij doen naast Interbank zaken met NN, Qander en Defam.

De Nederlandse Kredietmaatschappij wil graag de klanten van de “oude” banken helpen om van hun wurgkredieten af te komen. Niet alleen de klanten van Interbank maar ook van Santander, Arenda, Comfort Card, Laser Card en HDV kunnen bij DNKM hun oude lening oversluiten zonder dat zij daarvoor kosten moeten betalen.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen